appista

CDN** CE TORREDEMBARRA

EL CLUB D'EQUITACIÓ TORREMBARRA CELEBRA EL IV CONCURS NACIONAL DE DOMA CLÀSSICA AMB MOLT BONA PARTICIPACIÓ I UN GRAN NIVELL

Les instal·lacions del Club d'Equitació Torredembarra van acollir des del divendres 27 d'abril i fins diumenge 29 un Concurs Nacional de Doma Clàssica (CDN**). Aquesta es la quarta edició i destaca el nombre de participants, uns 65 en total i sobretot el nivell dels mateixos. Aquests dies a les pistes del club competeixen nombrosos binomis que han format parts de les seleccions de doma clàssica de la RFHE i que son candidats a ser seleccionats per assitir amb els equips espanyols als Campionats Europeus d'aquest any.

La competició del dissabte ha començat a les nou del mati i ha acabat a les set i mitja de la tarda amb l'entrega de premis de totes les proves del dia. El diumenge ha tingut el mateix horari aproximat. Tot i el temps gris i la fina pluja que ha caigut l'ambient ha estat bo i els assistents i participants han gaudit de les instal·lacions del CET. El diumenge el temps canviant amb estones de tempesta i molt vent han entorpit en algun moment la celebració de les proves però gràcies a la bona qualitat de les pistes s'ha pogut competir sense massa problemes. El drenatge de les pistes ha absorbit la nombrosa aigua que ha caigut durant el diumenge

 Pel que fa a l'apartat esportiu, les proves amb mes nombre de participants han estat les de nivell mès alt, San Jorge/Inter amb un total de 13 participants. El genet resident al club, Carlos Muñoz Cantos muntant Viçoso, s'ha proclamat vencedor de la prova San Jorge del dissabte. El diumenge la prova gran la va guanyar Marta de Pfaff amb Raphaelo ,la segona posició va ser per Carlos Muñoz amb Viçoso i la tercera per Magí Mateu amb el PRE, Duncan IV.
Les proves destinades als cavalls joves de 4, 5, 6 i 7 anys també van comptar amb un bon nombre de competidors, fins un total de 25 participants repartits entre totes quatre. Destacar els 9 participants de les proves de 5 anys i els 8 de la prova reservada als set anys. Es va constatar un bon nivell a totes elles, destacant el doblet d'Agustí Elias Lara amb el Pura Raça Espanyola, Maximo BCN que va repetir triomf a la prova dels 5 anys i el del valencià Sergio Martí Perez amb Dilara a les proves reservades a 7 anys.  En 4 anys Alvaro Gomez Pavon amb Jumeaux es va endur el triomf els dos dies amb unes notes destacades (77,400 % el dissabte i 80,100% el diumenge).  A la prova dels sis anys els quatre binomis inscrits van donar un bon nivell tots dos dies, el dissabte el triomf se'l va endur Hugo Prinz muntat per Marc Amat Montenegro am b un 76,200% i el diumenge en una prova molt igualada on tots els exemplars van passar de 74%, el guanyador va ser Hamilton BCN amb Lucas Elias Lara.

Pel que fa a a les proves de menors, hi va haver un bon nivell des de la prova de U25 en el nivell GP on l'alumne de Carlos Torrell, Karin Husková amb Florian va fer dues bones proves. A la categoria de Juvenil 0*, India Gavroy amb Samba d'Alo va adjudicar-se el triomf tots dos dies amb mitges al voltant de 69% . També es va disputar proves d'un concurs nacional de ponis (CDNP) per primera vegada.

A part de les proves oficials del CDN** es van fer proves complementaries de mès nivells com una reprise de nivell GP de caracter no oficial on ha participat Laureano Martinez i la Inter A i Inter B (el pas anterior al GP) en les que van participar Magi Mateu amb Stradivari que va guanyar la prova del dissabte i Ariana de Pfaff amb Handsome 10 que es va endur la prova Inter B del diumenge. Tots dos van mostrar un molt bon nivell en les seves proves.

En resum un molt bon concurs on el nivell de tots els participants va ser alt i on les instal·lacions del CET van aguantar amb solvencia les males condicions metereologiques. Aquesta edició consolida els concursos de nivell alt en Doma Clàssica en el Club d'Equitació Torredembarra, habitualment mes orientat al salt d'obstacles, però que per instal·lacions i capacitat organitzativa pot acollir sense problemes aquest tipus de concursos.

https://apista.eu/esdeveniments/8838/